fredag, maj 19, 2006

Heja röda laget!

Det brukar alltid vara lite segt att komma ur sängen på morgonen. I dag var det dessutom grått och regn i luften, vilket inte gör saken bättre. Vissa tidiga mornar är i alla fall bättre än andra som sagt. Till exempel blir en morgon genast mycket bättre om nyheterna rapporterar att Socialdemokraterna går framåt och att Moderaterna går åt motsatt håll. Ytterligare lite bättre blir det när de två staplarna kommer fram och det klart och tydligt redovisas för tv-tittarna hur opinionsläget ser ut just nu, vid en jämförelse mellan de två blocken.

Det rapporteras att det röda laget gått om det blåa laget och nu befinner sig i ledning. Detta enligt Synovate Temos majmätning som publiceras i DN och Sydsvenskan, där det framgår att det blåa laget, dvs. den s.k. alliansen, tappat sitt försprång i väljaropinionen. I början av året var ställningen den att alliansen hade 50,9% och s, v och mp hade 45% av rösterna. Synovate Temos majmätning visar att en förändring har skett och att det i dagsläget är så att s, v och mp får 48,6% och att alliansen idag får 47,8% av rösterna.

Socialdemokraterna ökar sitt väljarstöd till 38,3%, en ökning med 1,8%. Moderaterna backar till 26,9%, vilket innebär en minskning med 1%.

Med andra ord innebär detta alltså att denna fredag fått en helt okej start. Nu gäller det att kämpa på och jobba hårt fram tills valdagen och övertyga så många väljare som möjligt att gå och rösta, och övertyga dem att rösta på Socialdemokraterna i höstens val. Det gäller nu att debatten intensifieras och att skiljelinjerna i svensk politik blir tydliga. För nog finns de där, de har alltid funnits där och kommer alltid att finnas. Kampen mellan arbete och kapital är fortfarande en relevant fråga i tiden och den tål att diskuteras mer än en gång. Alla ska med, så enkelt är det. Så kom igen. Nu tar vi diskussionen och så ser vi till att Socialdemokraterna vinner valet!

Inga kommentarer: