tisdag, oktober 31, 2006

Springsteen i Globen en riktig höjdare!

Det var kvällen då Globen förvandlades till en kyrka och bossen klev ut på scenen och predikade och predikade. Det kändes som ett riktigt bönemöte, inte för att jag varit på något, men i alla fall och det var suveränt bra.

Bruce lyckas få med sig hela Globen och spelningen är nog den bästa som jag varit på. Jag sade direkt efter spelningen att denna konsert helt klart borde få fem plus. Detta visade sig vara mycket riktigt och i dagens Aftonbladet och Expressen får så Bossen fem plus respektive fem getingar och resencenterna verkar vara helt eniga.

Öppningen med låten "Atlantic City" satte nivån och det började bra och blev bara bättre och bättre. Publiken dansade och klappade med i låtarna och hela Globen reste sig upp på uppmaning av Bruce och publiken bara älskade att lyssna till de mästerverk som framfördes.

Många låtar spelades under kvällen och ingen kan klaga på att inte Bruce gav allt eller att konserten inte var tillräckligt lång. Konserten pågick i två och en halv timme och under den tiden han Bruce och bandet framföra hela 23 låtar. Låtlistan för kvällen var följande:
  • Atlantiv City
  • John Henry
  • Old Dan Tucker
  • Further on (Up the Road)
  • Jesse James
  • O Mary don't you weep
  • Growin' up
  • Jesus was an only son
  • Erie Canal
  • My Oklahoma home
  • Love of the common place
  • The ghost of Tom Joad
  • Mrs McGrath
  • How can a poor man stand such times and live?
  • Jacob's ladder
  • Long time comin'
  • Open all night
  • Pay me my money down
Extranummer
  • The river
  • You can look (But you better not touch)
  • When the saints go marching in
  • This little light of mine
  • American land
Det var en riktigt lyckad kväll och jag är väldigt glad att jag var i Globen och såg det hela. Som sagt: Springsteen i Globen var en riktig höjdare!

lördag, oktober 28, 2006

I ett vinterland

I natt är det dags att ställa om klockan då Sverige återgår till vintertid. Kl 03.00 ska klockan ställas tillbaka en timme. Kan man tänka sig. Känns som det inte var så länge sedan som vi ställde fram klockan en timme och gick in i sommartid. Man får alltså sova en timme längre om man ser till att somna i tid. Det är inte helt fel.

Passar bra att värma upp inför den kalla vintern med Ulf Lundells skiva "I ett vinterland". Jag menar så att man klarar sig genom det hela och än en gång får möta våren och känna sommarens värme.

"Jag längtar inte längre efter att ha dig här
men jag saknar dig
Som om min själ har gått ifrån mig
för att vara hos dig
så saknar jag dig
Jag önskar att jag aldrig
hade träffat dig där
Såna som vi vet nog inte vad kärlek är
men jag saknar dig"

texten hämtad ur låten "Jag saknar dig" skriven av Ulf Lundell

Dessa ord får avsluta inlägget och bli de sista jag skriver på min dator idag. Allt har sin tid... eller hur det nu var någon uttryckte sig. Även om jag ibland önskade att så inte vore fallet. Jag saknar dig. Men allt har sin tid. Nu ska jag gå och lägga mig, titta på TV och läsa lite innan jag släcker lampan och sluter ögonen för att låta natten ta mig med på färden in i mörkret som leder fram till en ny morgon då jag vaknar upp och klockan har ställts tillbaka och vintertid råder och det är söndag.

fredag, oktober 27, 2006

LO-Tidningen och ETC!

Fredag igen. Lördag i morgon. Utanför rutan blåser och regnar det till och från. Inne i rummet är det lugnt. På TV:n visas Swordfish och på skrivbordet lyser lampan. Framför datorn sitter en helt vanlig kille och filosoferar om livet. Framför honom ligger posten som han hämtade ur postlådan på sjätte våningen strax innan maten stod varm på bordet. Fredagar är ju bra dagar, i alla fall enligt honom själv. Han tycker helt enkelt så bara. På fredagar kommer två av hans favorittidningar som han numera prenumererar på. ETC och LO-Tidningen, båda bra uppladdning inför den helg som komma skall och veckan som kommer efter helgens slut. På måndag ska han på Bruce Spingsteen i Globen tillsammans med hans kusin, något som han ser fram emot. Det behövs ljusglimtar då en mörk höst har kommit att stanna för en stund. Han tänker mycket, funderar över allt möjligt. Julen kommer snart och julen är en rolig högtid. Trevligt att träffa släkt och vänner. Gå på film på julafton är också något som lockar honom. En tradition som känns viktig. Han tänker ofta på sin hemstad. Han ångrar dock inte att han lämnat den. För hur lång tid vet han inte. Kanske kommer han aldrig hem igen, kanske kommer han redan om ungefär ett år. Allt har sin tid och framtiden får avvgöra hur det blir med den saken. En sak är dock säker. Han kommer hem till jul, om inte redan tidigare. Ännu en dag når snart sitt slut. Han sitter i soffan framför TV:n med en bok i handen. Utanför blåser det kraftigt och han är glad att han inte behöver vara ute just nu, att han har ett hem, en lägenhet som ger honom tak över huvudet. Lampan på skrivbordet har slocknat och det har även han gjort om några timmar. I morgon är det lördag och varje dag bör ges en rättvis chans att visa vad den går för. Därför har han bestämt sig för att somna i tid i dag så att han är pigg och glad i morgon bitti. Han älskade någon tidigare. Han gör det nog ännu även fast han försöker att glömma. Men allt har sin tid och snart går fredagen över till lördag och det är det enda han vet just nu. Eller vet han ens det. Vad kan man egentligen veta? Denna fråga är det sista som han funderar över innan han somnar.

torsdag, oktober 26, 2006

A-kasseupproret!

Har du skrivit på namninsamlingen mot de höjda avgifterna i a-kassan som regeringen tänker införa? Om inte, gör det nu!

Besök sidan Rör inte a-kassan där du kan skriva på namnlistan. Just nu kl. 20:26 har 25 723 underskrifter samlats in. Sprid detta vidare till så många som möjligt!

Regeringens politik går ut på att göra det värre för dom som redan har det tufft. När de säger att de vill göra det mer lönsamt att arbeta, menar de i själva verket att de vill göra det ännu svårare för de som inte har ett arbete att gå till. Regeringens politik leder till ökade klyftor i vårt samhälle och det finns inget bevisat samband mellan försämring av a-kassan och tillkomsten av nya jobb.

Erfarenheterna i Tyskland efter försämringar i a-kassan är enligt Radio-Ekot att detta inte alls ledde till några nya jobb.

Det enda som detta leder till är att lönerna pressas ned och att det på sikt leder till att rik blir rikare och fattig blir fattigare.

Följande citat är hämtat från valnatten.

"Min utgångspunkt är inte att vara en statsminister för bara moderata väljare, utan för hela svenska folket."

Fredrik Reinfeldt
Är det bara tomma ord mån tro? Om inte så är det dags att bevisa detta nu. I mina ögon är moderaterna knappast "nya". De är och förblir "gamla".

"Bring me my boots and shoes..."

Har precis varit och införskaffat det senaste numret av musiktidningen Uncut (Take 114). En riktigt bra engelsk musiktidning som kommer ut en gång i månaden. Månadens nummer av Uncut verkar vara riktigt bra. Artiklar om Dylan och Oasis samt en massa skiv- och filmrecensioner.

Har precis läst artikeln om Dylan, där man går igenom alla låtarna från nya skivan och går djupare in på vilka Bobban lånat från och inspirerats av denna gång. Intressant läsning med andra ord.

Jag gillar "Workingman's Blues No2" vilket är en riktigt bra låt. Orginalet är skriven av Merle Haggard. Refrängen har Dylan hämtat från en bluesstandard - eller två, dels "Meet Me Around the Corner" av Big Joe Williams samt Williw Dixon's "Down in the Bottom".

Nu ska jag forsätta min läsning och drömma mig in i Oasis värld där Cigarettes & Alcohol för tillfället är den rådande nationalsången.

Keep on rockin'...

tisdag, oktober 24, 2006

Sanna Siffror

Kolla in hemsidan Sanna Siffror (http://www.sannasiffror.nu/) som är ett projekt som drivs av Socialdemokratiska studentförbundet. Det finns en massa läsbart där i form av rapporter, citat, statistik & diagram mm.

Check it out now!

lördag, oktober 21, 2006

Efter regn kommer solsken

Så kom då regnet...

Dags att börja skriva igen. Skriva av sig. Om det fanns mycket att skriva om före valet, så finns det ännu mer som är värt att diskutera här och nu efter den tunga förlusten.

Det kan konstateras att det inte blev någon vidare bra start för vår nuvarande regering. Det som folk förmodligen kommer att förknippa den nya regeringen med är den katastrofala starten och alla skandaler som bara radades upp under de första dagarna. De verkade helt enkelt aldrig ta slut. Jag är inte så säker på att de har tagit slut heller. Det kommer mera... eller?

Jag hoppas även de kommer att förknippas med en dålig politik som leder till att rik blir rikare och fattig blir fattigare.

Nu verkar alla helt plötsligt så förvånade över att avgiften för att vara med i a-kassan kommer att höjas från och med 1 januari 2007. Wake up! Det är väl inget nytt. Ett vallöfte som nu genomförs. Jag tycker självklart att det här förslaget är mycket dåligt. Men jag är inte förvånad, det har gått att läsa sig till redan före valet vad som komma skall.

Vad som bör tilläggas är att det är regeringen som ligger bakom höjningen av a-kassan. Det är inte facket som har höjt avgifterna i a-kassan. Lägg det på minnet! Många försöker få oss att tro att det är fackets fel att a-kassan höjs. Det är regeringens fel!

Jag läser idag i Södran där Mårten Wennberg, pressekreterare hos arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin, säger att förändringarna inte görs för att försvaga fackföreningarna. Undrar i fall han själv tror på det han säger. Jag gör det inte och jag hoppas att det är fler än jag som inte tror på hans ord. Det är mycket tydligt att detta görs för att försämra folkets möjligheter att ansluta sig fackligt. Syftet är att försvaga facket. Att se till så att arbetare ute i vårt avlånga land får mindre att säga till om när det gäller frågor som rör arbete och anställning. Moderaterna har aldrig gillat facket och visar återigen att dom inte gör det nu heller. Det visar de om inte annat när de driver igenom förslaget om höjda avgifter till a-kassan. Det finns även många andra frågor som kan användas för att visa högerns inställning till facket.

I Sverige är ca 80 % med i en fackförening. Högern tycker denna siffra är alldeles för hög. De kommer att arbeta för ett försvagat fack och för att försämra människors möjligheter att gå med i facket. Om fler människor väljer att inte vara fackligt anslutna så leder det till att fackföreningarna försvagas, dvs de anställda får mindre inflytande över sin arbetssituation. Är det så vi vill ha det? Jag tror inte det.

Då det känns tungt, brukar jag tänka att för varje dag som går, så kommer vi närmare en socialdemokratisk regering. Jag har redan tröttnat på den nuvarande maffian som styr. Efter fyra år vid makten borde många fler med mig insett att det var dumt att byta ut något bara för att det var dags för något nytt, särskild då det man bytte till sig var något sämre än det vi redan hade.

Men det sägs ju att efter regn kommer solsken och jag hoppas verkligen det blir så även denna gång.